Българите в Израел и ивицата Газа преживяват тежки дни, но не

...
Българите в Израел и ивицата Газа преживяват тежки дни, но не
Коментари Харесай

Българите в Израел и Газа: Преживяват тежки дни, но не всички искат да бъдат изведени

Българите в Израел и линията Газа претърпяват тежки дни, само че не всички желаят да бъдат изведени от зоната на спора.

Емилия Юлзари е пристигнала в Израел на 45 години и в този момент оказва помощ в център за събиране на помощи за потърпевшите по границата с линията Газа.

" Целият Израел сега е едно семейство, тъй че всеки мобилизиран дали носи нашето фамилно име или друго фамилно име, е наше дете ", сподели тя.

Независимо, че всички членове на семейство Юлзари приказват български, в този момент те не са подготвени да се върнат в България.

Мариана Харб твърди, че децата в Палестина въпреки всичко усещат напрежението и страха

" Бягство от Израел ние не обмисляме подобен вид, нито сега, нито в различен допускам сходен миг, колкото и да е тежко и съвсем отвратително ситуацията ", добави Емилия Юлзари.

Друга българка, учителката Мариана Харб, от 24 години е в Рамала и споделя, че децата усещат напрежението и страха. В предаването " Тази заран " тя прикани да се търсят корените на тероризма.

" Аз персонално като член на това общество и имайки роля в него, мисля че не е етично да разпъна платна и да си отида. Аз имам излаз, мога да напусна незабавно, само че мисля, че всеки един човек по света би трябвало да бъде съпричастен ", сподели тя.

Семейството му неотдавна са се открили в южния град Хан Юнис

" Войната в действителност засегна Газа по ужасяващ метод. Домовете са разрушени. Хората спят по улиците. Можете да видите отломки съвсем на всички места, където отидете. Наистина е извънредно. Това е като военна зона “, сподели Омран Абу Аси.

13-годишният Омран Абу Аси и фамилията му имат британски паспорти, само че в този момент се намират в южния град Хан Юнис, директно против израелския град Сдерот, който беше първият евакуиран и първият, в който беше раздадено оръжие на жителите за самозащита.

Следете всички събития в нашия онлайн репортаж: 

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР